Ansvarlige Danskere er klar til at redde dansk retail – hvis de får lov!

Det viser vores seneste Customer Pulse undersøgelse baseret på 39 dybdegående video-interviews med danskere i alderen 20-49 med det formål at forstå deres holdninger til vende tilbage til en normal hverdag igen. Og konklusionen er ikke til at tage fejl af: Danskerne er i stor stil klar til at bruge penge igen på alt lige fra tøj til en tur i tivoli, så længe der styr på hygiejne og afstand.

 

Der vil være masser af efterspørgsel og penge til tøj og restaurantbesøg.

 

Danskerne er i stor stil klar til at genoptage deres forbrug i samme omfang som før Corona krisen. “Vi blev selv overraskede, men de fleste danskere er ikke specielt bekymret for deres fremtidige privatøkonomi, og rent faktisk mente flere at de forventede at bruge flere penge efter genåbningen” fortæller Gregers Mikkelsen, CMO hos UserTribe. Og dykker vi et skridt længere ned er det især fordi folk har sparet op længe inden krisen, og samtidig har fået lov til at arbejde hjemme som bevirker, at der på nuværende tidspunkt ikke er de store bekymringer at spore.

 

“Vi blev selv overraskede, men de fleste danskere er ikke specielt bekymret for deres fremtidige privatøkonomi, og rent faktisk mente flere at de forventede at bruge flere penge efter genåbningen”

fortæller Gregers Mikkelsen, CMO hos UserTribe

 

Behovet for social samvær er en vigtig driver

Lige meget om du er ung eller gammel så er behovet for socialt samvær lige stort. Og når vi taler genåbningen af Danmark så er lysten til igen at se sine venner og familie efter lang tids afsavn stort. Derfor peger undersøgelsen også entydigt på at stort behov for at tage på restaurant med familien eller en tur på cafe eller biografen med veninden, hvilket er godt nydt for de hårdt ramte virksomheder indenfor oplevelsesøkonomien.

 

Danskere vil både vise og se ansvar i det offentlige rum

Men har vi så bare tænkt os at opføre os fuldstændig som vi gjorde inden Corona? Nej er det meget entydige svar, fortæller Gregers Mikkelsen. ”Undersøgelsen viser meget klart, at forbrugerne vil være meget opmærksomme på at holde afstand til andre mennesker og vurdere hygiejne forhold. F.eks. vil en tur i biografen afhænge af om forbrugerne føler at der afstand nok imellem gæsterne”.

 

Dermed efterlader undersøgelsen reelt set kun et spørgsmål? Hvornår skal danskerne have lov til at sætte gang i dansk retail igen!

 

Med Customer Pulse videointerviewer UserTribe hver dag danske forbrugere om deres tanker, vaner og forbrug i forbindelse med Corona krisen. Resultaterne her er fra uge 17.

Copyright © 2020 UserTribe
Built with love in Copenhagen
All rights reserved.

Langebrogade 4
1411 Copenhagen
Denmark

77 Exeter Street 2604
02116 Boston, MA
USA

41 Luke Street
EC2A 4DP Shoreditch London
United Kingdom

Phone: +45 7734 8685
CVR no. 33510608